diumenge, 15 de juny del 2014

Sobre el Triatló de Cambrils

LA “GRAN” I MULTITUDINÀRIA TRIATLÓ DE CAMBRILS

Els que em coneixen sabran que no soc de ficar-me molt amb ningú ni amb res però lo de avui ha fet que arribi a casa molt molt molt cremat i crec que tot plegat no pot quedar en res.

Avui a Cambrils es disputava una triatló organitzada per Running Solutions. Es disputava primer una cursa de distancia olímpica i seguidament distància Sprint.

La sortida Olímpica era a les 8 del matí i en canvi la sortida Sprint s’havia de donar a les 10:30.

Primera i principal queixa… L’apertura del box era fins les 7.45 del matí tant pels de la modalitat olímpica com pels de la modalitat sprint que sortien 3 hores més tard… Ja comencem malament…

Sóc de Tarragona i no trobo normal haver-me d’aixecar més d’hora per anar a Cambrils amb sortida a les 10:30 que per anar a Lloret de Mar amb sortida a les 9… Això ja comença amb mal peu i ahir vaig tenir uns disputa twittera interessant amb l’organitzador principal de la prova, senyor Juanan.

Com podeu veure en la fotografia d’abaix ( la conversa a twitter ) el senyor organitzador va respondre  la meva educada queixa amb una actitud que em va fer veure ja quina era la mentalitat de la prova … Va respondre a la meva queixa dels horaris amb el numero d’inscrits... Deu ser que ara es valoren les proves per la quantitat d'inscripcions i no per la qualitat… Crec que si vols fer una prova de 1000 inscrits l’has de fer si et veus en cor de complir la mateixa qualitat de organització que amb 100 participants… Enfí… que els triatlons comencen a passar a negoci total ja.. descarat.





Vist això almenys he anat a Cambrils esperant una prova digna de muntatge amb els ( 25e x 1100 )… Tenien un arc d’arribada preciós… Balles per tot arreu ( no els hi devien arribar per fer dos boxes diferenciats..) , Carpes dels patrocinadors.. tot preciós però érem allà a les 7… 3:30h abans de la suposada sortida.

S’ha donat la sortida de la distancia olímpica i ja ha començat el catxondeo. En primer lloc ha sonat un petard que ha fet que uns 50 tios ja es llancessin a l’aigua i els kayaks els han hagut de fer tornar a sortir…
Després… del punt de sortida a la primera boia hi havia una diagonal i uns 200 triatletes han optat per córrer 200m per la platja i fer una línia recta… ( potser tampoc no quedaven balles suficients per acotar la sortida …)

Tenia molts companys del club corrent l’olímpic i he decidit anar-los a veure en el pas pels 5000m de cursa ( 2 voltes de 5k ). He vist una voluntària que en principi devia estar dient als atletes cap a on havien de anar i li he preguntat que on era el gir dels 5K… Primer.. la noia que estava molt concentrada amb el whattsapp ha fet veure que no sentia res.. Li he tornat a preguntar… M’ha mirat a la cara amb despreci i m’ha dit : “ ESPERA “ i ha tornat al mòbil… Tant costa dir-me “allà abaix” o alguna cosa per l’estil? Tota anava acumulant… impresentable.

Han arribat els primers i ja eren les 10:10 així que he decidit preparar-me i anar a escalfar a l’aigua. He fet uns minuts d’escalfament i he sortir per buscar un bon lloc a la sortida… Des d’aquell moment ( 10:25) fins l’hora de la sortida ( 11h , 30 min després del que estava previst ) hem estat tots a la platja, amb el neoprè, a 30 graus sense que ningú de l’organització ens donés cap tipus de raó ni explicació… Les ganes de competir en aquella “prova” començaven a flaquejar…

Per fi sembla que donen la sortida i com en el olímpic (és de savi rectificar? ) 100 participants van a fer la corregudeta per la platja. Arribem a la T1 i toca la bici.
COTXES EN EL RECORREGUT. Anava en un grup que hem hagut de parar perquè hi havia una autocaravana amb remolc parada al mig de la carretera, comentaris queixant-se de la organització… I ja no cal dir res sobre el tema de rotondes sense cap tipus de senyalització on més d’un ha anat cap a un altre carrer… PÈSSIM.

Baixem a córrer pel passeig aquell en un circuit de 2,5 anada, 2,5 tornada. Hem sortit a les 11 i amb el sol feia una calor insuportable. L’avituallament està en el km 3 i òbviament també hi passes per davant al km 2… Anava sufocat de calor i hi havia 5 voluntaris donant gotets d’aquells de xupitos. En teoria el got tel donaven al km 3 però com no venia ningú per l’altra banda m’he apropat a veure si em podien donar un gotet… EL CRACK DE L’AVITUALLAMENT M’HA APARTAT EL GOT I M’HA DIT QUE FINS AL KM 3 RES… Què està passant?....

Després de passar el km 3 i poder veure mig got petit ( l’altre mig cau quan tel donen ) d’aigua calenta  he passat fins al final de cursa pensant en aquest text que acabo d’escriure…

Al arribar he anat a veure que en deia la gent i us deixaré alguns comentaris de companys i amics d’altres clubs:

-es veu que el primer anava escapat trasmoto i el segon classificat ha arribat al box i els ha dit de tot i s’ha retirat per injustícia.

-       “ jo l’any vinent ni pensar-ho”
-       “organització 0”
-       “organització pessetera”
-       “Avituallament només aigua calenta en gots de cafè”
-       “ 4 hores esperant…”
-       “ tràfic obert”
-       “ caigudes i senyalització pèssima “

Crec que no cal dir res més.


Gràcies per deixar-nos gaudir de l’esport que estimem d’aquesta manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada